Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Ένα «ανθισμένο» πορτρέτο τού Βαν Γκογκ!

Μια τεράστια «φυσική» αυτοπροσωπογραφία του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ έκανε πριν λίγες μέρες την εμφάνισή της στα λιβάδια της Ολλανδίας, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Nuenen.
Κοντά στον ανεμόμυλο Roosdonck, που ο σπουδαίος καλλιτέχνης ζωγράφισε το 1884, ένα τεράστιο πορτρέτο του (68×81 μέτρα) δημιουργήθηκε αποκλειστικά από κλαδιά δέντρων, πράσινα φυτά και πολύχρωμα λουλούδια.
Για τη δημιουργία του πορτρέτου επιλέχηκε ένα μεγάλο λιβάδι στην περιοχή και εν συνεχεία τοποθετήθηκαν τα φυτά στα σωστά σημεία. Πολλοί εθελοντές αφιέρωσαν αρκετό από το χρόνο τους για να συνθέσουν το εντυπωσιακό αυτό πορτρέτο, επιστρατεύοντας, παράλληλα, μεγάλη υπομονή.
«Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος αλλά και τη δυσκολία που υπάρχει με τα φυτά. Πρέπει να βρεις τα σωστά μεγέθη και τα κατάλληλα χρώματα… Δεν ειναι εύκολη υπόθεση. Όμως, έξιζε τον κόπο!», λέει ένας εκ των δημιουργών.

perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this