Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης καταργεί τα μεγάλα αναψυκτικά!

Πόλεμο κατά της παχυσαρκίας φαίνεται ότι κηρύσσει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Σκοπεύει να απαγορεύσει την πώληση μεγάλου μεγέθους αναψυκτικών και ποτών που περιέχουν ζάχαρη στα εστιατόρια, τους κινηματογράφους, αλλά και στις υπαίθριες καντίνες της πόλης.
Στη διάρκεια της θητείας του Μπλούμπεργκ απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και εστιατόρια και τώρα, με το νέο αυτό μέτρο, ο δήμαρχος στοχεύει στην προστασία της υγείας των Νεοϋορκέζων και ειδικά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 42% των Αμερικανών και περίπου οι μισοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης είναι παχύσαρκοι.
Η απόφαση του Μπλούμπεργκ αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την αγοραστική κίνηση σε αλυσίδες φαστ φουντ, γήπεδα και εστιατόρια. Η απαγόρευση δεν ισχύει για αναψυκτικά διαίτης και φρέσκους χυμούς φρούτων.
Αν η πρόταση του δημάρχου της Νέας Υόρκης εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο θα ισχύσει από τον Μάρτιο του 2013 και θα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ανάλογη απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this