Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Το ανθρώπινο «κουκλόσπιτο»

Η Καναδή γλύπτρια Χέδερ Μπένινγκ μετέτρεψε ένα ερειπωμένο κτίριο σε «κουκλόσπιτο» ανθρωπίνων διαστάσεων, εκπληρώνοντας το παιδικό της όνειρο, σύμφωνα με την ίδια.
Η 32χρονη ανακάλυψε το εγκαταλελειμμένο σπίτι το 2005, στη πόλη Brandon του Καναδά. «Όταν είδα το σπίτι, αμέσως το φαντάστηκα σαν κουκλόσπιτο. Αμέσως επικοινώνησα με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι μου είπαν ότι το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Τους υποσχέθηκα ότι εάν μου το δώριζαν, θα τους απελευθέρωνα από τη χαοτική κατάσταση που είχαν να αντιμετωπίσουν», δήλωσε η 32χρονη.
Οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν και η Χέδερ άρχισε αμέσως τη διαδικασία κατεδάφισης του εσωτερικού γύψου και οτιδήποτε άλλου είχε σαπίσει πλήρως. Έχοντας εργαστεί σε κατασκευαστική εταιρία στο παρελθόν, η 32χρονη διέθετε την αναγκαία εμπειρία και κατάφερε να αφαιρέσει το 70% των τοίχων.
Η γλύπτρια αγόρασε τα απαραίτητα έπιπλα και έβαψε το σπίτι στα χρώματα ενός κουκλόσπιτου. Η πρόσοψη του σπιτιού καλύπτεται από ανθεκτικό plexi glass, για να είναι ταυτόχρονα προσιτό για το μάτι αλλά και απρόσιτο για λόγους ασφαλείας.
«Ήθελα να συλλάβω μια ζωή χωρίς ίντερνετ, τηλεοράσεις και κλιματισμό, όταν το τηλέφωνο ήταν το μοναδικό μέσο επαφής με τον έξω κόσμο», συνεχίζει.
Η Χέδερ συνεργάστηκε με αρκετούς φίλους της και η εργασίες διήρκησαν 18 μήνες. Ξόδεψε περίπου 15.000 δολάρια για να εκπληρώσει το παιδικό της όνειρο. Το «Κουκλόσπιτο» εκπροσωπείται πλέον ως έργο τέχνης από το «The Gallery Telephonebooth» του Τορόντο.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this