Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Χρυσαυγίτες και κάτοικοι της Πάτρας, πολιόρκησαν κτίριο με μετανάστες

Ένταση επικράτησε για δεύτερη κατά σειρά ημέρα στην Ιτιές της Πάτρας για την δολοφονία 29χρονου κατοίκου της περιοχής από τρεις αλλοδαπούς. Τις τελευταίες ώρες έχουν ξεσπάσει και συμπλοκές μελών της Χρυσής Αυγής με δυνάμεις των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr ολα ξεκίνησαν όταν περίπου διακόσιοι κάτοικοι απέκλεισαν στις πέντε το απόγευμα την Ακτή Δυμαίων, ζητώντας την απομάκρυνση των προσφύγων από την περιοχή και την λήψη μέτρων ασφαλείας. Στη συνέχεια, οι κάτοικοι έσπευσαν έξω από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής και απειλούσαν να μπουν μέσα καθώς εκεί βρίσκονται μετανάστες.
Περίπου δέκα άτομα κατάφεραν και μπήκαν στο χώρο -σύμφωνα πάντα με την πατρινή ιστοσελίδα- αλλά όταν άρχισαν να τρέχουν προς τα κτίρια, τους απώθησαν οι άνδρες τον ΜΑΤ. Είχε προηγηθεί έκτακτη συνάντηση του δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, με αντιπροσωπεία των κατοίκων σε μία προσπάθειας εκτόνωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί μετά την δολοφονία του 29χρονου Θ. Λαζανά από τους λαθρομετανάστες.



Η ένταση ωστόσο συνεχίστηκε καθώς μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας σιδηρολοστούς στα χέρια τους και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» αλλά και ψάλλοντας τον Εθνικό ύμνο κατευθύνθηκαν προς το χώρο των εγκαταστάσεων της Πειραϊκής Πατραϊκής. Λίγο μετά τις 8 μ.μ άρχισαν άγριες συμπλοκές με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τον κόσμο ενώ ένα μέλος της Χρυσής Αυγής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.



Ταυτόχρονα ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε φορτηγό αυτοκίνητο αλλά και σε χόρτα γύρω από τις γραμμές του τρένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this