Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Διεθνής Ημέρα Μαιών

Η Διεθνής Ημέρα Μαιών καθιερώθηκε το 1991 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου, μετά από πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM).
Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του σπουδαίου ρόλου που παίζει η μαία στη διαδικασία της γέννησης ενός παιδιού.
Καμία μητέρα δεν θα πρέπει να ρισκάρει τη ζωή τη δική της και του αγέννητου παιδιού της διανύοντας την εγκυμοσύνη της χωρίς να έχει εξειδικευμένη Μαιευτική Φροντίδα. Παρά ταύτα κάθε χρόνο 48 εκατομμύρια γυναίκες γεννούν χωρίς την υποστήριξη ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.
Οι συνέπειες είναι τραγικές. Περισσότερες από 350.000 γυναίκες πεθαίνουν παγκοσμίως κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα επιπλοκών που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Εκατομμύρια άλλες υποφέρουν από λοιμώξεις και αναπηρία.
Κάθε χρόνο, περισσότερα από 800.000 νεογέννητα πεθαίνουν κατά τον τοκετό , περισσότερα από 3 εκατομμύρια πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τον πρώτο μήνα ζωής και περίπου 7,6 εκατομμύρια πεθαίνουν πριν την ηλικία των 5 ετών. Σχεδόν όλα αυτά τα παιδιά θα είχαν σωθεί εάν είχαν πρόσβαση σε κατάλληλη Μαιευτική Φροντίδα.
Για αυτό το λόγο ο κόσμος χρειάζεται τις Μαίες και τους Μαιευτές τώρα περισσότερο από ποτέ. Οι Μαίες και οι Μαιευτές σώζουν ζωές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this