Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

BBC: Νοσοκομείο στην Ελλάδα δεν έδωσε βρέφος σε μητέρα που δεν πλήρωσε

Άλλο ένα δημοσίευμα του διεθνούς Τύπου έρχεται να δυσφημίσει την χώρα μας, με το BBC αυτήν την φορά να ισχυρίζεται πως σε ελληνικό νοσοκομείο, μία μητέρα δεν μπορούσε να πάρει το βρέφος της επειδή... δεν είχε πληρώσει.
Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ με του βρετανικού δικτύου, ελληνική μαιευτική κλινική απείλησε μητέρα ότι δεν θα της έδινε το νεογέννητο μωρό της αν δεν πλήρωνε τα έξοδα της γέννας. Όπως δημοσιεύεται η Άννα (δεν είναι το πραγματικό της όνομα), γέννησε προ ολίγων ημερών με καισαρική τομή, η οποία θα κόστιζε 1200 ευρώ. Μετά το πέρας της γέννας η μητέρα ενημέρωσε πως δεν μπορούσε να πληρώσει το ποσό αυτό, και η απάντηση που έλαβε ήταν λίγο πολύ, μία απειλή πως δεν θα παραλάβει το νεογέννητο εάν δεν εξοφλήσει!
«Η μητέρα όπως και χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είτε είναι άνεργοι, είτε εργάζονται ανασφάλιστοι. Η ελληνική πολιτεία παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη μόνο σε όσους έχουν ασφάλεια», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
Τελικά η έκβαση του περιστατικού ήταν αίσια, καθώς μία γιατρός τηλεφώνησε στον διοικητή του νοσοκομείου και τον έπεισε να παραδώσει το παιδί. Με δηλώσεις της, η ιατρός τόνισε πως δεν φταίνε τα νοσοκομεία για τέτοιου είδους περιστατικά αλλά η πολιτεία η οποία δεν έχει μεριμνήσει για τους εκατομμύρια ανθρώπους που είναι άνεργοι και συνεπώς ανασφάλιστοι.
Για την ιστορία, η Άννα ζει σε ένα ερείπιο στην Λούτσα και όπως δημοσιεύει το BBC κανόνισε να πληρώσει τα έξοδα του νοσοκομείου με δόσεις, από τα πενιχρά έσοδά της. Τέλος σύμφωνα με πολλούς γιατρούς η Άννα δεν είναι η πρώτη μητέρα που έχει έρθει αντιμέτωπη με την απειλή να μην πάρει το παιδί της μόλις γεννηθεί.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this