Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Πλήρωσε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει μια σπάνια Ferrari!!!

Η ομορφότερη Ferrari όλων των εποχών ενθουσίασε τόσο πολύ έναν συλλέκτη, ώστε έδωσε διπλάσια χρήματα από την τιμή εκκίνησης για την αποκτήσει! Το κόκκινο διθέσιο έγινε έτσι ένα από τα ακριβότερα «κοσμήματα» στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Το αυτοκίνητο αυτό κατασκευάστηκε πριν από 55 χρόνια, κυκλοφόρησαν μόνο 2 σε όλο τον κόσμο, ενώ πολλοί ειδικοί εκτίμησαν ότι είναι «σχεδιασμένο χωρίς απολύτως κανένα ψεγάδι». Ο πρώτος αγοραστής του υπέροχου αυτού αυτοκινήτου ήταν ο Αμερικανός επαγγελματίας οδηγός Ρίτσι Γκίνθερ, ο οποίος έχει τρέξει με το αυτοκίνητο αυτό σε πολλούς αγώνες αντοχής (κατηγορίας GT). Οι κληρονόμοι του όμως αποφάσισαν να το πουλήσουν.
Η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία συλλεκτικών κομματιών που έγινε στο Μονακό (όπου διακινήθηκαν περίπου 30.000.000 ευρώ) ήταν 2.800.000 ευρώ αλλά ο μυστηριώδης λάτρης της Ferrari 625 TRC Spider έδωσε τα διπλάσια σχεδόν προκειμένου να την αποκτήσει χωρίς το άγχος του ανταγωνισμού.

Ο κινητήρας του αρχικού μοντέλου ήταν 2.500 κυβικά εκατοστά αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε σε κινητήρα 3000 κυβικών εκατοστών, εντελώς συμπτωματικά δε, ο αρχικός αγοραστής της Ferrari έτρεξε τον πρώτο του αγώνα (για τη Formoula 1) στους δρόμους του Μονακό το 1960.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this