Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μια φωτογραφία του στο facebook τον έκανε να αποφασίσει τελικά να αδυνατίσει!

Ο 29χρονος Matthew Briggs, ένας διευθυντής καταστήματος με είδη τηλεφωνίας από το Strensall της Νέας Υόρκης, απέφευγε να βγάζει φωτογραφίες γιατί δεν ήθελε να βλέπει τον εαυτό του σε τόσο πολλά κιλά. Το "μαρτύριο" του νεαρού άρχισε στην εφηβεία, όταν έχασε την μητέρα του και στράφηκε στο φαγητό για παρηγοριά. Έτρωγε ανθυγιεινά φαγητά τα οποία είχαν πάρα πολλές θερμίδες και ζάχαρη, ενώ έτρωγε στην καθισιά του απίστευτες ποσότητες παγωτού! Έτσι, έφτασε να ζυγίζει 195 κιλά!
Ο ίδιος δεν είχε καταλάβει το κακό που είχε προκαλέσει στον εαυτό του αυτή η καταστροφική σχέση που είχε με το φαγητό. Το συνειδητοποίησε όμως απότομα όταν μια μέρα είδε στο facebook μια όχι και τόσο κολακευτική φωτογραφία του, στην οποία φαινόταν η τεράστια μέση του (150 εκατοστά!). Ο ίδιος δήλωσε: " Γενικά απέφευγα να με τραβάνε φωτογραφίες και, πραγματικά, το να δω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατάσταση ήταν πραγματικά σοκαριστικό! Δεν είχα πραγματικά καταλάβει πόσο τεράστιος ήμουν!".
Ο ίδιος, όπως ανέφερε, είχε προσπαθήσει να αδυνατίσει και στο παρελθόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η δίαιτα των 1000 θερμίδων και τα "μαγικά" χάπια αδυνατίσματος δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα στον μεγαλόσωμο Matthew.
Όταν ο πατέρας του τον ρώτησε αν είναι ευτυχισμένος με τον εαυτό του, ο Matthew, έχοντας δει και την φωτογραφία του στο facebook, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν ήταν ευτυχισμένος.
Ο Matthew ζυγίζοντας
 195 κιλά
Ο Matthew πλέον
στα 86 κιλά
Στις 20 Ιανουαρίου του 2010 λοιπόν, ο Matthew έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του ότι θα σταματήσει να τρώει junk food και πως από την στιγμή εκείνη οι 2 πίτσες που έτρωγε για βραδινό θα έδιναν τη θέση τους αποκλειστικά σε υγιεινό μαγειρευτό φαγητό. Έτσι κι έγινε! Με την παρότρυνση και της μητριάς του, ξεκίνησε να τρώει πιο υγιεινά, ζητώντας και την βοήθεια κάποιου διαιτολόγου.
Μόλις έχασε και τα πρώτα 65 κιλά, ένιωσε έτοιμος και ξεκίνησε και πάλι να γυμνάζεται, αρχίζοντας με απλά πράγματα όπως λίγο περπάτημα, λίγο τρέξιμο στη συνέχεια και αργότερα ξεκίνησε και γυμναστήριο...
Σήμερα, ο Matthew ζυγίζει 86 κιλά και έχει επίσης καταφέρει να χάσει και 60 πόντους από την μέση του. Δηλώνει ότι πλέον είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής του, καθώς αγαπά τον εαυτό του έτσι όπως είναι. Μάλιστα, όπως ανέφερε στην συνέντευξή του στην dailymail, τον επόμενο μήνα θα κάνει πάρτι για τα 30α γενέθλιά του και ανυπομονεί γι' αυτό, χωρίς πλέον να ανησυχεί για το αν θα βρεθούν οι φωτογραφίες του στο facebook! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this