Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Τι μπορεί να κατασχέσει το Δημόσιο από τους οφειλέτες

Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 300 ευρώ και δεν υπαχθούν στη ρύθμιση μέχρι το τέλος Απριλίου, θα προβεί η εφορία.
Την ίδια ώρα, με αυτόφωρο κινδυνεύουν όσοι χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ και το χρέος τους έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο για περισσότερο από τέσσερις μήνες.
Συγκεκριμένα, το Δημόσιο μπορεί να κατασχέσει:
  • Μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, επιδοτήσεις και τυχόν άλλα εισοδήματα που δικαιούται ο οφειλέτης να εισπράξει από τρίτους.
  • Ποσά που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών.
  • Ακίνητα.
Σύμφωνα με τον Οδηγό με τα εισπρακτικά μέτρα που μπορεί να λάβει το Δημόσιο αλλά και τα δικαιώματα των οφειλετών που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, το μέτρο της κατάσχεσης «απαιτήσεων εις χείρας τρίτων», ενεργοποιείται για όσους χρωστούν στο Δημόσιο ποσά άνω των 300 ευρώ, ενώ το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this