Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Τι να κάνετε αν σας πέσει το κινητό στο νερό

Σε πολλούς από εμάς έχει συμβεί να πέσει το κινητό μας σε νερό, είτε γιατί ήμασταν απρόσεκτοι, είτε γιατί απλά ήταν η κακιά η ώρα... Καλό είναι βέβαια να μην χρειαστεί να εφαρμόσετε τις συμβουλές αυτές και να παραμείνει το κινητό σας στεγνό εφ' όρου ζωής. Αν όμως συμβεί το μοιραίο, ρίξτε μια ματιά σε μερικές πρακτικές συμβουλές και δείτε και το βίντεο που ακολουθεί.
Βέβαια, να προειδοποιήσουμε ότι, αν βραχεί πάρα πολύ το κινητό, η ουσία είναι μία: δεν υπάρχει σωτηρία για το δόλιο το κινητό σου.  Αν δηλαδή το έχετε ξεχάσει στην τσέπη του μαγιό σας, αν προσπαθούσατε να  να στείλετε sms την ώρα που ήσασταν στην τουαλέτα και τελικά με τα πολλά σας γλίστρησε και πήγε άκλαυτο στη λεκάνη ή αν πήγε μαζί με τα ασπρόρουχα στο πλυντήριο, ξεχάστε το! Αν δεν βραχεί όμως μέχρι το μικροτσίπ, τότε ακολουθήστε τις εξής συμβουλές:
  1. Ανοίξτε το αμέσως και βγάλτε την μπαταρία και την κάρτα SIM.
  2. Σκουπίστε το εσωτερικό του, την μπαταρία, την κάρτα και ολόκληρη τη συσκευή προσεκτικά με ένα πανί (όχι χαρτοπετσέτα) ή, αν είστε έξω, με μακό μπλουζάκι.
  3. Αν το ατύχημα συμβεί στο σπίτι σας, μην διανοηθείτε να το στεγνώσετε με πιστολάκι! Αυτό μπορεί να εντείνει το πρόβλημα της υγρασίας (καθώς θα διασκορπίσει περισσότερο το νερό), καθώς επίσης και θα προκαλέσει υπερθέρμανση στην οθόνη.
  4. Επιπλέον, μην το βάλετε σε αλάτι, όπως λένε κάποιοι. Αυτό θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα
  5. Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως είναι να το βάλετε σε ένα μπολ με ρύζι. Θα "θάψετε" το κινητό μέσα στο ρύζι, κλείνετε το δοχείο και το αφήνετε για 2 ημέρες. Όταν επιστρέψετε και ανοίξετε το δοχείο, το ρύζι θα έχει απορροφήσει την υγρασία από το κινητό σας, το σκουπίζετε πάλι με ένα πανί και είναι ξανά έτοιμο σαν καινούριο!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this