Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, παρά την απεργία

Δεν αναμένεται να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, παρά την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για τη Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ, Σοφοκλής Φάτσιος, διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν όπως έχει προγραμματιστεί, δεδομένου ότι το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί. Ο κ. Φάτσιος διευκρίνισε ότι η απεργία αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που οι εργαζόμενοι καταφεύγουν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας, όπως αναφέρουν, την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας και να σταματήσουν οι απολύσεις, οι οποίες, όπως διατείνονται, έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται.
Από την πλευρά της η διοίκηση των ΚΤΕΛ αντιτείνει ότι οι εργαζόμενοι ζητούν νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, με αυξήσεις μισθών, τη στιγμή που σε όλους τους χώρους εργασίας γίνονται μειώσεις αποδοχών. Αφορμή για την εξαγγελθείσα απεργία αποτέλεσε η κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οι οποίοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων, διαμαρτυρόμενοι για απολύσεις συναδέλφων τους.

Πηγή: on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this