Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ALTER: Τρέχει και δε φτάνει ο Κουρής, μετά την νέα θετική εξέλιξη για τους απλήρωτους...

Τρέχει και δε φτάνει ο Κουρής, μετά την νέα θετική εξέλιξη για τους απλήρωτους με την ψήφιση του νέου άρθρου 99. Το οποίο διασφαλίζει τους εργαζόμενους από κουρέματα, περικοπές και λοιπές ευεργετικές διατάξεις και... διευκολύνσεις υπέρ εργοδοτών! Η θετική εξέλιξη αυτή, καταργεί το νόμο που ίσχυε από το 2000 και καθιερώνεται πλέον, ο νόμος όπως επιβάλλεται κατ' εντολής της Κομισσιόν και ισχύει και στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη. (Να και ένα ανέλπιστο δώρο για τους εργαζόμενους, πέρα από τα τόσα κακά που έχουν επιβάλει, αλλά και τις συνεχείς παρεμβάσεις στα εσωτερικά). 
Τώρα ο Γ. Κουρής, είναι αναγκασμένος να τρέξει και να βάλει το χέρι στην τσέπη τόσο βαθιά, όσο δε το έχει βάλει ποτέ στην επιχειρηματική του πορεία, με αντίπαλο το χρόνο. Αφού πρέπει να αφήσει τα παζάρια και να κάνει επιτέλους μια ρεαλιστική πρόταση, όπως τον συμβούλευσε ο υπουργός εργασίας κ.Κουτρουμάνης (σας είχαμε γράψει νωρίτερα εδώ), πριν η απόφαση δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης!

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αντί να πληρώσει ακολουθήσει πάλι τη μέθοδο του "στουμφοκαλισμού", τότε θα τον προλάβει η δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ. Πράγμα που σημαίνει ότι θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να καταβάλει στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τριψήφιο αριθμό).

Το νέο νομοσχέδιο διασφαλίζει τους εργαζόμενους από "κουρέματα", περικοπές και απολύσεις και το δυστύχημα για τον Γιώργο Κουρή, είναι ότι όσα διθυραμβικά σχόλια και να γράψει μέσω της Αυριανής για Βενιζέλο, Κουτρουμάνη και οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο, τα δημοσιεύματα θα πέσουν στο βρόντο! Αφού ο νόμος επιβλήθηκε από την Κομισιόν!

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μπορούν να καταφύγουν ΑΜΕΣΑ στα δικαστήρια για να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα (εάν δεν πληρωθούν). Με τα οποία το δικαστήριο θα τους διασφαλίσει σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε, την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.

Τελικά μπορεί οι 650 απλήρωτοι να ταλαιπωρήθηκαν από φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις και αποκλειστικές πληροφορίες φιλικών στην εργοδοσία ιστολογιών, αλλά δεν ανέβηκαν άδικα το Γολγοθά όλους αυτούς τους μήνες.


Πηγή: planet-greece.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this