Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Τα βρήκαν σκούρα τα McDonald's με τους Άγγλους αγρότες!

Η αλυσίδα fast food McDonald's είναι ένας από τους επίσημους χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Είναι μάλιστα συμμέτοχος στο λεγόμενο "Food Vision" που έχει εκπονήσει η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και υπόσχεται να παρέχει γεύματα με συστατικά προερχόμενα αποκλειστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βέβαια είναι δυνατόν. 
Όμως, παρά μια σειρά συναντήσεων με τους αγρότες τα τελευταία δύο χρόνια, η αλυσίδα σχεδίαζε να αντλήσει μεγάλο μέρος του κοτόπουλου από το εξωτερικό. Συνήθως το 60% του κοτόπουλου που σερβίρεται στο McDonald είναι από τη Δυτική Ευρώπη, το 10% από το Ηνωμένο Βασίλειο και το υπόλοιπο από την Ταϊλάνδη και τη Βραζιλία.
Περισσότεροι από 30.000 τόνοι κοτόπουλου αναμένεται να σερβιριστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως επί το πλείστον υπό την μορφή κοτομπουκιών. Η Εθνική Ένωση Αγροτών και φιλανθρωπικές οργανώσεις δικαιωμάτων των ζώων αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι άλλες αλυσίδες τροφίμων έχουν εργαστεί πολύ σκληρά προκειμένου τα Βρετανικά προϊόντα να είναι στην πρώτη γραμμή κατανάλωσης.
Μετά από τις έντονες αντιδράσεις λοιπόν, η πολυεθνική υποχώρησε και υποσχέθηκε ότι το σύνολο του κοτόπουλου που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι από την Μεγάλη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this