Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΓΣΕΕ: Αντιδημοκρατικό μέτρο η επιστράτευση - Παναττική 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Παναττική 24ωρη απεργία για σήμερα αποφάσισε χθες η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών.
Απεργιακή συγκέντρωση για τις 10.00 το πρωί στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά διοργανώνουν επίσης τα ναυτεργατικά και άλλα εργατικά σωματεία.
Ακραίο αντιδημοκρατική μέτρο χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την επιστράτευση των ναυτικών από την κυβέρνηση.
Η ΓΣΕΕ "καταγγέλλει την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων που για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία όπως αυτή των ναυτεργατών. Είναι πλέον εμφανές ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό".
Παράλληλα καταφέρεται κατά του υπουργού Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας πως αντί να επιχειρεί να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα του κλάδου και να βάλει τέλος στην "προκλητική αδιαλλαξία των εφοπλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων" επιδεικνύει την πυγμή του σε λάθος αποδέκτες.
Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης και συμπαρατάσσεται "στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών κατά των αδιέξοδων πολιτικών που εντείνουν τη φτώχεια, εξαθλιώνοντας κοινωνία και οικονομία".
Όπως επισημαίνει, "οι ναυτεργάτες διεκδικούν το αυτονόητο που είναι ο σεβασμός των εργασιακών και οικονομικών τους δικαιωμάτων με την υπογραφή ΣΣΕ, αίτημα που αποτελεί κοινό αίτημα όλων των εργαζομένων της χώρας".
Σε τετράωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 12:00 έως τις 16:00, θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, συμμετέχοντας στην παναττική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην επιστράτευση των ναυτεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this