Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Υστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης στο Προεδρικό

Την ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή που θα επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης καταβάλει απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην συνάντηση του με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. 
Τις ώρες που προηγήθηκαν υπήρξαν δραματικές διαβουλεύσεις στις οποίες εξετάστηκε ακόμα και η πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων που θα στηρίξουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό ένα πρόσωπο το οποίο θα κινείται στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Ο Αλέξης Τσίπρας αν και εκλήθη δεν θα δώσει το παρόν ενώ πηγές της Κουμουνδούρου εξέφρασαν τη δυσφορία τους, επικαλούμενοι παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να επιμένουν ότι στο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να συμμετάσχει και αυτός ή να δώσει ψήφο ανοχής.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε (ΒΗΜΑ 99,5) ότι «βάσει των τοποθετήσεων που έχουν γίνει έχει ξεκαθαριστεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει, λοιπόν, πολιτική βάση να καλούνται οι τρεις εντολοδόχοι και ο Φώτης Κουβέλης. Και γιατί να μην καλέσουμε και τον Πάνο Καμμένο και την Αλέκα Παπαρήγα; Νομίζω ότι επιχειρείται δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι ο Κάρολος Παπουλιας κινείται οριακά εντός συνταγματικών πλαισίων».
Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών (εκτός Χρυσής Αυγής) ή κατά μόνας με τον Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Κουβέλης -όπως επανέλαβε και μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - τάσσεται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, που για να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική πρέπει να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και όποιων άλλων δυνάμεων υπηρετούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την σταδιακή αποδέσμευση από το Μνημόνιο.
Πάντως τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για το αδιέξοδο. Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι του ζητούν συνενοχή, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παρέχει.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this