Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμασία μετεκλογικής στάσης Τσίπρα

Οριακή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αποδοκιμασία της μετεκλογικής στάσης του Αλέξη Τσίπρα δείχνει νέα δημοσκόπηση αυτή τη φορά από την RASS για τον "Ελεύθερο Τύπο".
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το 20,5% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,8%.
Ωστόσο, "ο Αλέξης Τσίπρας εισπράττει την απόρριψη σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το κατά πόσον η πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και τη στάση του κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων", αναφέρει το δημοσίευμα.
Παράλληλα, σταθερή παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στο 6,2%, ενώ χαρακτηριστική είναι η μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ (4,8%) και της Χρυσής Αυγής (3,8%). Εκτός Βουλής παραμένουν η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Μεταξύ άλλων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 81,4% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Μάλιστα και το 80,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόνο το 17,95 κατά, ενώ και το 505 των ψηφοφόρων του ΚΚΕ θέλουν παραμονή στο ευρώ.
Τέλος, το 66,1% δηλώνει ότι θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση και το 32,4% ζητάει νέες εκλογές.
Η έρευνα της RASS διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11 Μαΐου) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Αναλυτικά:
*ΣΥΡΙΖΑ: 20,5%
*ΝΔ: 19,4%
*ΠΑΣΟΚ: 11,8%
*Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,8%
*Δημοκρατική Αριστερά: 6,2%
*ΚΚΕ: 4,8%
*Χρυσή Αυγή: 3,8%
*Δημοκρατική Συμμαχία: 2,4%
*ΛΑΟΣ: 2%

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this