Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Περιοδικό ΤΙΜΕ: Γονείς αφήστε τα παιδιά σας να αναπνεύσουν

Μια μητέρα που θηλάζει ένα τρίχονο αγόρι είναι η φωτογραφία το εξώφυλλο του περιοδικού, καυτηριάζοντας χιουμοριστικά το θέμα της υπερβολικής προσκόλλησης των παιδιών στους γονείς τους.
Η Τζειμι Λυν Γκρούμετ που ποζάρει στο φακό του Μαρτιν Σοελερ με τον 3χρονο γιο της, είναι μια μητέρα από το Λος Άντζελες που με υπερηφάνεια δηλώνει κλασικό παράδειγμα γονέα που έχει υποπέσει στο «αμάρτημα» της υπερβολικής προσκόλλησης και υπερπροστασίας του παιδιού της (το αμερικανιστί «Attachment Parenting»).
Οι τρεις βασικοί πυλώνες της προσκόλλησης αυτής είναι η επιμήκυνση της περιόδου του θηλασμού, το να κοιμούνται τα παιδιά στο κρεβάτι των γονιών τους, αλλά και το «baby wearing», δηλαδή το να κουβαλούν οι γονείς τα παιδιά τους όπου και να πάνε, «φορώντας» τα πάνω τους με ειδικούς μάρσιπους.
Το πρώτο στάδιο αυτού που οι ειδικοί κρίνουν ως μια πιθανά παθογενή συνήθεια απεικονίζεται χαρακτηριστικά στο εξώφυλλο του TIME, που φαίνεται να φωνάζει «Γονείς, αφήστε τα παιδιά σας να ανασάνουν!»

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this