Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Καταθέτει και ο Βενιζέλος την διερευνητική εντολή σήμερα το μεσημέρι

Σε σκληρή γλώσσα απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από την άκαρπη συνάντησή τους επί της πρότασης του Φώτη Κουβέλη για Οικουμενική Κυβέρνηση.
«Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο σχήμα αυτό είναι προϋπόθεση η οποία προκύπτει από τη δίκαιη κατανομή της ευθύνης μεταξύ των κομμάτων, μετά τις εκλογές. Η εκλογική άνοδος ενός κόμματος, είπα στον κ. Τσίπρα, συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη για την μετατροπή των λόγων σε έργα. Οι αλαζονείες και οι μικροκομματικοί υπολογισμοί με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των στιγμών», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τόνισε επίσης ότι, μετά την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ και τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών που ακολούθησαν, προέκυψε «η σύμπτωση κατά της αρχής να σχηματιστεί κυβέρνηση με ορίζοντα την τριετία και με όρο τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ και την οριστική υπέρβαση του μνημονίου. Οι στόχοι μας είναι τώρα εφικτοί γιατί καταφέραμε να μειωθεί το χρέος, γιατί πήραμε τη νέα δανειακή σύμβαση, 240 δισεκατομμύρια συνολικά, και γιατί υπάρχει προοπτική να πέσει χρήμα στην αγορά».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κάρολο Παπούλια σήμερα στη 1 μ.μ, με την ελπίδα ότι «στη φάση των διαβουλεύσεων που θα ακολουθήσει θα σκεφτούν όλοι πιο ώριμα και υπεύθυνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this