Σάββατο 12 Μαΐου 2012

«Οχι» Τσίπρα σε σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Παρασκευής η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.
Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Τσίπρας έκανε τις εξής δηλώσεις:
«Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε για κυβέρνηση με την δική μας συμμετοχή που στην ουσία θα είναι συνέχεια του μνημονίου.Την άρνηση όμως δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Ελληνικός λαός από το βράδυ των εκλογών. Και οι δυο ειναι σαν να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ιδιαίτερα ο κ.Σαμαράς γίνεται κουραστικός όσο επιμένει στα ίδια επιχειρήματα. Ο ελληνικός λαός όμως έχει και μνήμη και κρίση. Όσο για την αντιευρωπαϊκή αριστερά που επιμένει, οι δικοι μας ομοϊδεάτες στάθηκαν στο πλευρό μας. Οι δικοί του ομοιδεατες είναι η κ Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί. Ας αφήσει αυτή την καραμέλα γιατί έχει ήδη λιώσει.
Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι έχουμε τώρα μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητούν συνέχιση του μνημονίου. Ελπίζω ο κ. Κουβέλης να μείνει σταθερός ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την κυβέρνηση.
Εμείς δεν μιλάμε με δύο γλώσσες, δεν παίζουμε παιχνίδια πίσω απο τις πλάτες του ελληνικού λαού. Το μνημόνιο δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση.
Να σταματήσουν να παίζουν με τις λέξεις. Αυτή η κυβέρνηση που μας προτείνουν να συμμετέχουμε θα εμμείνει στην περικοπή μισθών και συντάξεων. Ναι ή οχι; 
Θα επιμείνει στις ιδιιωτικοποιήσεις. Ναι η οχι; Θα επιμείνει στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ναι η όχι;
Ας σταματήσουν επιτέλους τα παιχνίδια με τις λέξεις».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this