Τρίτη 1 Μαΐου 2012

12 οι ιερόδουλες με τον ιό του AIDS - Σπάνε τα τηλέφωνα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανεβαίνει ο αριθμός των ιερόδουλων που εντοπίζονται από τις αρμόδιες Αρχές να είναι θετικές στον ιό τους AIDS, καθώς με τους χτεσινούς ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν άλλες εννέα εκδιδόμενες γυναίκες με τον ιό, συνολικά 12 μέχρι σήμερα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τη νύχτας η Αστυνομία προσήγαγε 92 ιερόδουλες για άμεσο έλεγχο από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ. Από αυτές τις εκδιδόμενες γυναίκες (ελληνίδες και μη), που ήταν παράνομες, οι εννέα βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV. 
Συνολικά, μετά την πρώτη ιερόδουλη που βρέθηκε στον οίκο ανοχής και τις δύο που ακολούθησαν, ο αριθμός των εκδιδομένων γυναικών με AIDS ανέβηκε στις 12. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι οι δέκα από αυτές είναι Ελληνίδες.
Οι ραγδαίες εξελίξεις από τους ελέγχους των υπηρεσιών του ΚΕΕΛΠΝΟ σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος καθώς υπολογίζεται ότι οι άντρες με τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή είναι εκατοντάδες. 
Η είδηση ότι ο ιός του AIDS έχει «χτυπήσει» τον αγοραίο έρωτα έχει τρομοκρατήσει πολύ κόσμο. Ενδεικτικό είναι πως το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχθεί περισσότερα από 1000 τηλεφωνήματα, κυρίως από άνδρες νεαρής ηλικίας που ζητούν να ενημερωθούν.
Υπενθυμίζεται πως μετά το σάλο που προκλήθηκε όταν βρέθηκε θετική στον ιό 22χρονη Ρωσίδα ιερόδουλη, οι υγειονομικές αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε τη Δευτέρα σε ελέγχους τόσο σε οίκους ανοχής όσο και σε υπαίθριους χώρους και έλεγξε περίπου 70 γυναίκες όπου οι τρεις βρέθηκαν θετικές. Και οι τρεις ήταν σε υπαίθριους χώρους και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ομόνοιας.
Ο κ. Λιάπης τόνισε πως οι έλεγχοι θα επεκταθούν και εκτός των «προβληματικών περιοχών» της Αθήναςθα εξεταστεί «και το τελευταίο εκδιδόμενο άτομο». Παράλληλα επεσήμανε ότι οποιοσδήποτε είχε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, πρέπει να κάνει εξέταση για AIDS στις μονάδες ειδικών λοιμώξεων, τα νοσοκομεία και τις μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με τον κ. Λιάπη το πρόβλημα είναι τεράστιο και το απέδωσε κυρίως στους παράνομους οίκους ανοχής και τα παράνομα εκδιδόμενα άτομα, στη χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών αλλά και στους μετανάστες που έχουν έρθει από χώρες στις οποίες ενδημεί σε μεγάλα ποσοστά το AIDS.

Που μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες:
  • στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
  • στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054
  • Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339
Αναφορικά με γενικές πληροφορίες για την HIV λοίμωξη απευθυνθείτε επίσης:
  • Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ : 210-5212000- www.keelpno.gr
  • Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail) : info@keelpno.gr
  • ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139
  • Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
  • Γραμμή για τη Δημόσια Υγεία ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο ΕΠΙΧειρήσεων): 210-5212054

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this