Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Ένα φουτουριστικό γυάλινο σπίτι!

Εάν προστασία της ιδιωτικής ζωής αλλά και η ιδιωτικότητα των προσωπικών σας στιγμών αποτελούν για εσάς το ζητούμενο όταν βρίσκεστε στο σπίτι σας, τότε η γυάλινη διαφανής κατοικία που βλέπετε σίγουρα δεν θα είναι του γούστου σας!
Ο αρχιτέκτονας, όμως, Carlo Santambrogio έχει εντελώς διαφορετική άποψη και το αποδεικνύει περίτρανα κατασκευάζοντας μια κατοικία εξ ολοκλήρου από γυαλί που μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και γρήγορα στο δάσος αλλά και στην παραλία.
Οι τοίχοι, τα δάπεδα, οι εσωτερικές σκάλες του σπιτιού ακόμη και τα έπιπλα έχουν κατασκευαστεί από γυαλί πάχους 7 χιλιοστών, με εξαίρεση το στρώμα του κρεβατιού(!), δίνοντας στο σπίτι απόλυτη διαφάνεια αλλά και καθαρότητα.
Μακριά από αδιάκριτα βλέμματα γειτόνων, η θέα στη θάλασσα ή στο βουνό είναι εντυπωσιακή για όσους επιλέξουν ένα παρόμοιο σπίτι ως μόνιμη κατοικία. Το κόστος της κατασκευής πλησιάζει τις 400.000 δολάρια, για μια κατοικία τριών υπνοδωματίων σε δύο επίπεδα.
«Το βασικό ζητούμενο είναι η απλότητα αλλά και η άνεση και το γυαλί είναι το ιδανικό υλικό γι΄αυτό, ενώ βασικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι η κατοικία αυτή μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε κάθε περιβάλλον, ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες…


…Το γυαλί, μάλιστα, θερμαίνεται με ειδικό τρόπο, προσφέροντας θαλπωρή και ζεστασιά το χειμώνα», εξηγεί ο αρχιτέκτονας. Άλλωστε μπροστά στην εντυπωσιακή θέα λίγο κρύο παραπάνω αντέχεται! Το μόνο πρόβλημα είναι… ποιος θα καθαρίζει τα τζάμια;perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this