Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

H πρώτη «παιδική χαρά» για συνταξιούχους!

Μια εντυπωσιακή «παιδική χαρά» εν είδει υπαίθριου γυμναστηρίου άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά στο Hyde Park του Λονδίνου, προσφέροντας μοναδικές στιγμές διασκέδασης και άσκησης σε συνταξιούχους.
Σε μια προσπάθεια των γιατρών αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών να «σηκώσουν» τους ηλικιωμένους από τους καναπέδες, οι Δημοτικές Αρχές επέλεξαν έναν πρωτότυπο και αρκετά… δελεαστικό τρόπο! Τοποθέτησαν μηχανήματα γυμναστικής στο πάρκο, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα από 60 ετών και πάνω να τα χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν.
Η πρωτότυπη «παιδική χαρά» διαθέτει εξοπλισμό εκγύμνασης τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας μια σειρά από ασκήσεις που θα βελτιώσουν τη δύναμη και την ευελιξία των ηλικιωμένων, για περισσότερη ευεξία και υγεία στα επόμενα χρόνια της ζωής τους.


«Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι είναι αρκετά δύσκολο να μπουν στη διαδικασία ενός προγράμματος γυμναστηρίου. Οι περισσότεροι ξεκινούν και στη συνέχεια τα παρατάνε. Όταν, όμως, η γυμναστική γίνεται μέσα σε μια παιδική χαρά, σε έναν υπαίθριο χώρο, τότε όλα αλλάζουν», λέει ένας εκ των υπευθύνων του προγράμματος.
Η «παιδική χαρά» κόστισε περίπου 50.000 λίρες και διαθέτει έξι μηχανήματα γυμναστικής για όλα τα γούστα. Η ιδέα ενθουσίασε τους Λονδρέζους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν άργησαν να γίνουν φαν της καθημερινής άθλησης.
«Ο χώρος μού θυμίζει τη χαρά του παιχνιδιού της παιδικής μου ηλικίας, ενώ παράλληλα… σφίγγω τους πλαδαρούς κοιλιακούς και τους μηρούς μου», λέει χαριτολογώντας μια ηλικιωμένη… αθλήτρια!

perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this