Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία με 4-0 επί της Ιταλίας!!!

Η Ισπανία θριάμβευσε με 4-0 επί της Ιταλίας στον τελικό του Euro 2012 και έγραψε ιστορία. Έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά δύο συνεχόμενες φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ το 2010 είχε κερδίσει και το Μουντιάλ. 
Η Ισπανία επέβαλε από την αρχή του αγώνα τον τρόπο παιχνιδιού της, έχοντας την κατοχή της μπάλας και πιέζοντας ψηλά την Ιταλία, που δεν μπορούσε να βγάλει την μπάλα με ευκολία από την άμυνά της. Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, αφού προειδοποίησε πρώτα στο 10ο λεπτό με το σουτ του Τσάβι από το ύψος της περιοχής που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν, άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με την κεφαλιά του Νταβίντ Σίλβα, ύστερα από κάθετη πάσα του Αντρές Ινιέστα και γύρισμα του Σεσκ Φάμπρεγκας από τα δεξιά. Η «σκουάντρα Ατζούρα» προσπάθησε να αντιδράσει, αναλαμβάνοντας τα ηνία του παιχνιδιού, όμως εκτός από δύο σουτ του Αντόνιο Κασάνο στο 29’ και στο 33’ που απέκρουσε ο Ικερ Κασίγιας, δεν κατάφερε να γίνει περισσότερη απειλητική. Οι «φούριας ρόχας» έδειξαν να αρκούνται στο υπέρ τους 1-0 και να θέλουν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 41ο λεπτό ο Ζόρντι Αλμπα, ο οποίος έκανε μία εκπληκτική κούρσα, βρέθηκε απέναντι από τον Μπουφόν μετά από κάθετη πάσα του Τσάβι και νίκησε τον αρχηγό των Ιταλών κάνοντας το 2-0.
Ο Τσέζαρε Πραντέλι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αντικατέστησε τον Κασάνο με τον Αντόνιο Ντι Νατάλε, ο οποίος απείλησε αμέσως μετά την είσοδό του στο παιχνίδι με την κεφαλιά του να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι του Κασίγιας, ο οποίος στο 51’ σταμάτησε το σουτ του 35χρονου επιθετικού. Προηγουμένως και συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό ο Μπουφόν είχε σταματήσει την εκπληκτική ατομική ενέργεια του Φάμπρεγκας, ο οποίος «χόρεψε» την ιταλική άμυνα. Ο Πραντέλι στο 57΄ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με την είσοδο του Τιάγκο Μότα στη θέση του Ρικάρντο Μοντολίβο, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Μότα τραυματίστηκε και η Ιταλία αναγκάστηκε να αγωνιστεί στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης με δέκα παίκτες. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε οριστικά για τους Ιταλούς, που δεν μπορούσαν με αριθμητικό μειονέκτημα να αντιδράσουν απέναντι στους πρωταθλητές κόσμου, οι οποίοι έφτασαν σε δύο ακόμη τέρματα στο 84’ και στο 88’ χάρη στους Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα, που είχαν μπει νωρίτερα ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Η Ισπανία με εμφατικό τρόπο διατήρησε τα σκήπτρα της στην Ευρώπη και έγραψε ιστορία, όπως και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής μετά τον Χέλμουτ Σεν που κατέκτησε Euro και Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this