Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αναλαμβάνω πρωτοβουλία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

«Ο ελληνικός λαός άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας», τόνισε στη δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι «θα είναι δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη» και τόνισε ότι «Προτείνει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση εθνικής ενότητας ώστε η χώρα να διατηρήσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό», προσθέτοντας ότι θα αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο και δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εκτός και αν υπάρχει σαφής κατεύθυνση για τη χώρα», είπε ο κ. Βενιζέλος.
Όπως είπε «η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δε σημαίνει το τέλος της κρίσης. Η κρίση δεν προσδιορίζεται από τους πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά από την οικονομική κατάσταση».
Τόνισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε «τεράστιο πολιτικό κόστος, ταυτίστηκε με δύσκολα και σκληρά μέτρα» για να σωθεί η χώρα και όπως είπε «στην πλάτη μας στήθηκε ο ξέφρενος χορός της δημαγωγίας και του λαϊκισμού από αριστερά και από δεξιά».
«Πικράναμε το λαό για να προστατεύσουμε το μέλλον του τόπου», είπε και πρόσθεσε ότι «τώρα θα ζητηθεί από όλους τους άλλους να εξοφλήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις».
Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναγεννήσουμε την παράταση» και υπογράμμισε ότι «θα επιτελέσω το καθήκον έχοντας συνείδηση της ιστορίας. Θα κάνω το καθήκον μου».
Δείτε και το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this