Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Απίστευτο! Κάποιοι βουλευτές ήθελαν λεφτά για το ...διήμερο της Βουλής!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές έθεσαν επίμονα θέμα καταβολής ολόκληρου μισθού στο προεδρείο της Βουλής για τις λίγες ώρες που θα λειτουργήσει το κοινοβούλιο, μέχρι να διαλυθεί εκ νέου λόγω εκλογών!
Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την  αρχή... Όπως όλοι ξέρουμε, αύριο Πέμπτη θα συγκληθεί σε σώμα η Βουλή και θα ορκιστούν οι βουλευτές. Στη συνέχεια, την Παρασκευή η Ολομέλεια  της Βουλής θα εκλέξει το νέο προεδρείο της Βουλής. Και Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκδώσει Διάταγμα με το οποίο θα διαλύει την Βουλή και θα προκηρύσσει εκλογές.
Μέχρι εδώ όλα καλά θα μου πείτε... Περνάμε όμως τώρα και στο δια ταύτα...
Διαβάζουμε στο protothema.gr ότι ορισμένοι βουλευτές έθεσαν το ερώτημα "τι θα γίνει με τις βουλευτικές αποζημιώσεις;"! Ναι, καλά διαβάσατε! Και έχει και συνέχεια... Μια ομάδα "βολευτών", φαίνεται να υποστηρίζει ότι πρέπει να τους καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις δύο ημέρες που θα λειτουργήσει η Βουλή, ενώ μια άλλη (προφανώς κάποιοι πολύ πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους!) υποστηρίζει ότι πρέπει να "πληρωθούν" μια ολόκληρη αποζημίωση, συν τα έξτρα που λαμβάνει ένας βουλευτής, δηλαδή έξοδα κίνησης, γραφείου κλπ. Υπήρξαν δε και πιο προχωρημένες απόψεις (αυτοί σίγουρα είναι επιπέδου ευφυίας τουλάχιστον Αϊνστάιν!), που ζήτησαν να μετρήσει το "κοντέρ" από την 7η Μαΐου έως την ημερομηνία τον επόμενων εκλογών, προκειμένου να πληρωθούν για δύο μήνες!!!
Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εξόργισε τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο (και όχι μόνο, πιστέψτε με!), ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία και συνομίλησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πέτυχαν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα αποφασίστηκε να μην εκταμιευτεί κανένα ποσό για πληρωμές βουλευτών καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση.
Και σχολιάζω: Δεν ντρέπονται καθόλου τελικά όλοι αυτοί οι "κύριοι" και "κυρίες";;; Έχουν το θράσος και θέλουν και αποζημίωση;;; Γιατί άραγε;;; Θα σκάψουν; Θα κάνουν τίποτα παραγωγικό αυτές τις δυο μέρες και θέλουν να πληρωθούν κιόλας;;;; 
Έλεος πια! Λίγη τσίπα πάνω σας ρε!!! Λίγη αξιοπρέπεια δεν έχετε;;; Μας καταντήσατε επαίτες και θέλετε και πληρωμή για δυο μέρες;;; 
Ε ρε μαύρισμα που χρειάζεστε!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this