Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Υγειονομική βόμβα το μεταναστευτικό

Υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενάντια σε κάθε είδους λαϊκισμό, χαρακτήρισαν το μεταναστευτικό πρόβλημα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.
Όπως είπαν οι υπουργοί, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, άλλοι με άδεια, οι περισσότεροι χωρίς άδεια, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στο επίπεδο της υγείας και στο επίπεδο της ασφάλειας.

Χαρακτηριστικά είπαν, ότι έχουν αυξηθεί 1000% τα κρούσματα AIDS ενώ έχουν καταγραφεί 620 οίκοι ανοχής χωρίς άδεια, και μόνο επτά με άδεια. Αυξήθηκαν τα μεταδιδόμενα νοσήματα παράλληλα με την εγκληματικότητα, η οποία σε ορισμένες περιοχές δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα.

Οι υπουργοί είπαν ότι προχωρούν άμεσα υγειονομικοί έλεγχοι σε όλο το μεταναστευτικό πληθυσμό, ενώ θα σφραγίζονται αμέσως, τα σπίτια στα οποία διαμένουν παράνομα και μαζικά μετανάστες και οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν ποινικές ευθύνες.

Όπως ανακοίνωσαν μέσα στο μήνα θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και συνολικά σε κάθε μία από τις 10 περιφέρειες θα δημιουργηθούν 30 κέντρα, τα οποία κάθε στιγμή θα μπορούν να φιλοξενούν χίλια άτομα.

Τα άτομα αυτά θα φιλοξενούνται εκεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες απέλασης και έτσι θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση περισσότερων ατόμων.

Ο υπουργός Υγείας κ.Λοβέρδος βεβαίωσε ότι τα νοσοκομεία έχουν δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα υγειονομικά προβλήματα και προωθούνται ήδη, σχετικές υγειονομικές διατάξεις οι οποίες καθορίζουν όλα τα απαραίτητα βήματα από κρατικής πλευράς.

Στο μεταξύ, εντελώς διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάζει από το Σάββατο το κέντρο της Αθήνας, 4η ημέρα της επιχείρησης των αστυνομικών για τους παράνομους αλλοδαπούς, που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αποτελούσαν μειονότητα.

Η ηγεσία της αστυνομίας υποστηρίζει ότι κατάφερε να στείλει ένα ηχηρό πρώτο μήνυμα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο έγιναν 1918 προσαγωγές αλλοδαπών εκ των οποίων οι 420 συνελήφθησαν.

Τα 186 άτομα συνελήφθησαν για ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, καταδικαστικές αποφάσεις και 234 για διοικητική απέλαση, επειδή δεν είχαν τα χαρτιά νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα. Επίσης, άλλες 63 περιπτώσεις αφορούσαν εκδιδόμενες γυναίκες από ξένες χώρες.

Η εικόνα που κατέγραψε ο ΑΝΤ1 σε οδοιπορικό στις περιοχές γύρω από το κέντρο της πόλης είναι εντελώς διαφορετική. Όσοι παράνομοι μετανάστες δεν συνελήφθησαν ή αφέθηκαν ελεύθεροι, φαίνεται ότι έχουν μετακομίσει σε νέα στέκια.


Πηγή: Pathfinder news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε πολύ οποιοδήποτε σχόλιο αφήνετε να είναι σε κόσμια πλαίσια και να μην χρησιμοποιούνται υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Οποιοδήποτε σχόλιο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα σβήνεται άμεσα.

share this